Ring til os - Tlf. 2511 9090

Min hest fik et nyt liv

UNIK er en 7-årig Slesvigervallak. Han fik i april 2009 konstateret svamp i kronranden på alle 4 hove og hans kastanjer og sporer faldt blødende af.

Årsagen til svampeangrebet kan være mange.
Dyrlægen havde en ide om, at det var en forskydning i hans indre balance, som havde tricket hans stofskifte og immunforsvar. Hans prognose var bestemt ikke særlig god. Men vi gjorde et forsøg. I bedste fald mente dyrlægen, at han ville have svamp resten af sit liv.

Jeg søgte højt og lavt og fandt et enkelt tilfælde der ligner. Jeg fandt en hoppe, som havde en foderrelatert svampeinfektion i kronranden. Hun blev aflivet efter at føllet kunne fravænnes.

Dyrlægen anbefalede at jeg smurte områderne med store mængder zinksalve med levertran. Jeg brugte under forløbet 4 kg. zinksalve og et par liter levertran. Det var en god lokalbehandling og efter 2½ måned smurte jeg kun et par gange om ugen. Endnu en måned senere var det ikke længere nødvendigt at smøre, men der var stadig en hel del svamp tilbage, som jeg ikke kunne få bugt med.


Jeg fandt frem til et homøopatisk middel SensiStop, som er et middel der skal reparere immunforsvaret hos mennesker og dyr med allergi, svamp og paradentose. Min veninde har prøvet SensiStop på sin søn for nogle år siden. Han havde en livstruende lungesygdom som 15 årig og blev dømt til et arbejdsliv ved et skrivebord. Men nu er han i gang med en uddannelse som murer. Det var i øvrigt hende der anbefalede mig at forsøge dene behandling til Unik.

Min svoger har svær paradentose. Han er opereret flere gange og får dybderenset sine tænder hver 3. Måned. Da jeg kunne se at behandlingen virkede på min hest, rådede jeg ham til at forsøge med Sensistop også.
Efter 2 ½ måneds SensiStop behandling er hans tandkødslommer svundet med 3 mm, fra 12 mm til 9 mm. og det blødende tandkød er det også slut med.

Desuden har jeg fået kendskab til en mor, hvis barn er blevet sin astma kvit og hvis hest også er blevet hjulpet af SensiStop. Det kan man se på: hestefolket.dk, hvor Uniks forløb kan følges fra start til slut.

Jeg kontaktede Lars Rudbeck, som mente at SensiStop ville kunne hjælpe UNIK. Han har gennem hele forløbet været med på sidelinien og givet vejledning i forhold til korrekt dosis og i det hele taget været en stor hjælp qua sin store viden om, hvordan SensiStop virker.
To gange om dagen blev UNIK behandlet med SensiStop. Det kræver at man er meget påpasselig med at få givet SensiStop som anbefalet. Der må ikke være huller i behandlingen og man må ikke stoppe før der er absolut symptomfrihed.

Som skrevet før så var hans prognose slet ikke god, men han havde ikke ondt. Jeg kunne ride ham som jeg plejede og han havde et godt heste liv. I det øjeblik han skulle smertedækkes i længere tid uden håb om helbredelse - så ville han blive aflivet.
Efter 1½ måneds behandling blødte kastanierne ikke mere, men sporene var stadig tykke af svamp. Årsagen til dette er at sporene har en hurtigere celledeling end noget andet på hesten.

Sidst i september måned kom min dyrlæge og tog prøver af den svamp som sad tilbage. Hun ville dyrke skrab fra hovene for at se om der var levende svamp tilbage. Det ville tage 14 dage. Det blev 14 nervepirrende dage, hvor UNIK blev trappet ned i SensiStop.

I starten af oktober kom den glade nyhed. UNIK var fri for svamp. Det var næsten ikke til at tro. For mindre end 5 måneder siden havde jeg en hest, som hverken smed eller dyrlæge, mente kunne blive rask.
Han er ikke på noget tidspunkt blevet behandlet med svampedræbende midler. Han har kun fået SensiStop og er blevet smurt med zinksalve og levertran.

Som dyrlægen sagde: ”Zinksalve og levertran skaber ingen mirakler.”

 

 

 

 

Hov før SensiStop

hov før                     

Hov efter SensiStop

hov efter