Ring til os - Tlf. 2511 9090

Heste med luftvejsproblemer

Homøopati til heste. ARTIKEL 1
LÆS OM BIRTHE CHRISTENSENS HEST DWIGHT, DER BLEV SYG MED RAO

Birthe Christensen skriver om sin hest diagnosticeret med RAO – tidligere COPD:

DWIGHT For godt 8 år siden fik min hest Dwight voldsom hoste, fik konstateret allergi med derpå følgende svær bronkitis/astma. Dette var begyndelsen på mange års kamp mod COPD, i dag RAO – Recurrent Airway Obstruction, som mange heste plages af.

Jeg har gennem årene brugt rigtig mange penge på at få Dwight bedret, så jeg har slet ikke lyst til at lægge alle udgifterne sammen. Eksempelvis brugte jeg i starten af 2012 11.000 kr. på flere forskellige alternative metoder: akupunktur, Kranio Sakral Terapi og homøopati mod problemet, heraf var ca. 5000 kr. til homøopatisk medicin.

Hvis det så bare havde hjulpet!

Jeg stod til sidst i den situation at alt var afprøvet, mens problemet var uændret. Alt håb synes ude, men så skete der noget, der på kort tid ændrede situationen drastisk:

I december 2012 fik jeg anbefalet SensiStop! Jeg havde prøvet så meget at jeg faktisk ikke længere troede på at noget ville hjælpe min kære hest. Dog var denne behandling meget billig sammenlignet med hvad jeg ellers havde prøvet, så jeg anskaffede 3 flasker og gik i gang med at give ham 15 dråber 2 gange daglig på et lille stykke brød. Det var i december 2012. Efter et par uger gik det pludselig op for mig at hosten var aftaget, en hel del. Denne udvikling fortsatte og efter et par måneders behandling var vores dyrlæge, som har fulgt Dwight gennem årene, ude for at vaccinere ham. Da jeg tog dækkenet af hesten kiggede dyrlægen på Dwight og udbrød: ”Jamen, han trækker jo vejret helt fint” Han lyttede på ham, OG kunne ikke høre astma MEN heller ikke den "hvislen" der plejer at være pga. det stive lungevæv. Jeg var lige ved at græde.

Jeg fortsatte med at give dråber 1 gang daglig og er nu ophørt. Nu skal han bare trænes op da de mange år med luftvejsproblemer har forhindret ham i at udfolde sig ordentligt. Jeg anbefaler SensiStop! til alle hvis hest er ramt af dette problem. RAO er åbenbart ikke nødvendigvis den livslange lidelse, som eksperterne ellers fortæller os den er. Tak til SensiStop! som gav Dwight et nyt liv.

P.S. Dwight fik nogle gode år, inden han døde af alderdom i 2017

Homøopati til heste. ARTIKEL 2
Læs om en dyrlæges erfaring med SensiStop

SensiStop er helbredende, hvor andre behandlingsformer alene er behandlende. Sådan siger dyrlæge Bente Johansen fra Bornholm. Hun brugte det homøopatiske middel SensiStop til svært astmatiske hest, der blev helbredt. Her fortæller hun om sin erfaring med naturlig og alternativ behandling af hestens sygdom og symptomer.

En af dyrlægens heste bliver syg med hoste

Dyrlæge Bente Johansenfortæller, at hun i maj 2001 blev den lykkelige ejer af en varmblods-hoppe. ”Jeg havde desværre ikke tid til at ride hende. Derfor gik hun på fold med vores ponyer. Jeg bemærkede godt at enkelte heste hostede. Det var en plage og vi måtte behandle med antibiotika på grund af feber og næseflod”. Da hun i eftersommeren begyndte at fodre med hø, tiltog hosten. Men det var der en naturlig grund til. Høet viste sig, at havde store mugpletter. Da hestene kom på stald, fortsatte varmblodshoppen med at hoste jævnligt. Det skete især, når hun blev striglet, eller ammoniakindholdet i luften var højt. Hvilket det var, hver gang der blev muget i stalden. Bente fortæller: "Vi havde indkøbt noget havre som blev udfodret hel. Men hoppen fik et voldsomt astmatisk anfald i forbindelse med fodringen. Så vi stoppede med havren. Vi gik over til en fuldfoderblanding med melasse, et foder som med garanti ikke støvede. Derudover skiftede vi halmen ud med spåner. Hun fik grønhø, der blev vasket, og strigling i stalden blev forbudt. Samtidig lod vi døren i stalden stå åben døgnet rundt”.

Anfald hos heste. Den ordinære medicin hjalp, men ikke nok

Det første anfald i slutningen af oktober blev behandlet med ventipulmin-injektion. Det blev fulgt op af ventipulminpulver to gange daglig i 14 dage. En behandling der ikke havde nogen effekt. ”Det eneste der faktisk virkede, var indsprøjtning med steroid. Det gav en markant hurtig bedring. Men hun fik tilbagefald indenfor få dage, hvis der f.eks. blev striglet i stalden. "Jeg prøvede at følge steroidbehandlingen op ved at give prednisolon-tabletter i foderet. Men det blev ikke rigtig godt. Hun svedte tit. Og der var ved at tegne sig en tydelig engbrystighedsfure. Lungefelterne var udvidede med 5-6 cm" fortæller Bente Johansen. Bente forsøgte sig med inhalationsmaske med ventipulmin om morgenen og dexa-metaxon om aftenen. Igen uden nogen større effekt. "Til sidst, efter alle de miljømæssige foranstaltninger, gav jeg hende en 10 dages behandling med steroider. Startede med 16 ml og et fald i doser. Det gav en forbedring. der var synlig. Jeg håbede nu på en varig forbedring! Men hoppen fik stadig hosteanfald og hyppige svedeture. Dog var vejrtrækningen bedre".

SensiStop kommer ind i billedet

"Jeg havde allerede hørt om SensiStop, og da alle andre behandlinger ikke hjalp, måtte det prøves". D. 12. december 2001 startede Bente Johansen med SensiStop. Bente fortæller. "På tredjedagen pustede hun så meget, at jeg overvejede at stoppe anfaldet med steroid. Men i stedet valgte jeg at se tiden an. Og modsat tidligere, blev det ikke værre, men gradvis bedre".

Bedring, efter kort tids behandling med SensiStop

Efter en uge blev SensiStop-dosis sat op, og der var tydelig bedring. Dog med enkelte tilbagefald. I 10. behandlingsuge fik hoppen pludselig meget voldsomt vejrtrækningsbesvær og hoste. Bente Johansen fortæller "Her brugte jeg den konventionelle metode, og behandlede med det der havde virket tidligere. Bente fortsatte SensiStop-kuren frem til 12. marts, og hendes hest har ikke været dårlig siden. "Nu bliver hun bliver redet 1 – 2 gange om ugen. Går på fold i al slags vejr og bliver fodret med hø og halm af god kvalitet. Det er også blevet tilladt at strigle i stalden igen". Bente Johansen afslutter med at sige: ”Jeg er meget taknemlig for at jeg ”opdagede” SensiStop. Jeg har set midlet helbrede, mens den konventionelle medicin kun behandler”.

Artikel bragt i Hestebladet, august 2003. Bente Johansen bor i dag på Bornholm.

 

Homøopati til heste. ARTIKEL 3

Islænderhesten Saita fik hoste


Min 10 år gamle islænder Saita, begyndte for 2 – 3 år siden at hoste. Til at begynde med troede jeg bare at hun var forkølet. Men i løbet af vinteren opdagede jeg at hosten blev værre når hun fik halm og især hø. Derfor skiftede jeg boks-halmen ud med spåner – og begyndte at vande al spisehalm og hø. Det hjalp lidt. Og symptomerne forsvandt da hun kom på græs den følgende sommer. Men om efteråret var den gal igen. Hosten begyndte igen, få dage efter vi begyndte at supplere hestens fold-foder med halm og hø.

Siden da er det kun gået ned ad bakke. Langsom begyndte Saita også at få en svagt hvæsende lyd når hun blev forpustet – og man kunne se på hendes vejrtrækning at hun skulle bruge energi både på ind- og udånding.

Vi skiftede derefter høet ud med wrap-hø, som ikke indeholder støv – det hjalp en del på hosten, men vejrtrækningen blev stadig værre.

Jeg talte med min dyrlæge om problemet. Han mente, ligesom jeg selv, at der måtte være tale om astma/støvallergi. Og det kunne han desværre ikke gøre noget ved, han kunne akut afhjælpe symptomerne, men ikke tilbyde nogen form for behandling, der kunne helbrede hesten.

Jeg forsøgte herefter med diverse alternative behandlinger. Det havde i nogle tilfælde en god, men kortvarig effekt, men symptomerne kom konsekvent igen kort tid efter behandlingen var afsluttet.

Den følgende sommer stod det så galt med Saita, at hun stort set ikke fik det bedre af at komme på sommergræs (det havde ellers hjulpet de foregående år). Jeg red hende efterhånden kun i korte skridtture, da bare 10-20 meters trav kunne udløse voldsomme hosteanfald. Til sidst holdt jeg helt op med at ride hende, fordi hun stort set hev efter vejret hele tiden – også når hun stod stille på folden. Jeg begyndte at indstille mig på, at hvis hun ikke fik det væsentlig bedre, var det synd at lade hende leve videre.

Men som sidste et forsøg valgte jeg at prøve at behandle hende med SensiStop. Og det er jeg vanvittig glad for i dag – ca. 5 mdr. behandlingen startede (og en lille måned efter behandlingen blev afsluttet). For nu er min hest symptomfri – og vi kan igen drøne ud over markerne uden der lyder det mindste host.

Nu har jeg godt nok valgt fortsat at fodre med wrap, men jeg har flere gange prøvet at ”teste” Saita ved også at fodre hende med ikke-vandet hø, og det reagerer hun ikke længere på. Ligesom hun i øvrigt også får halm ad libitum, hvilket heller ikke generer hende mere.

Ud fra den erfaring jeg har haft med behandlingen af min hest, kan jeg kun anbefale SensiStop til andre.

Vh. Trine.

 

Dine dyr kan være i behandling inden for få dage

Kontakt gerne SensiStop, for at høre nærmere om vores produkter. Klik her: Spørgsmål om homøopati.

 

100ml pipette

50 ml. flaske med glaspipette: 485 Kr. inkl. forsendelse i DK. Varer ca. 1.5  mdr. v/ 15 dråber *2 daglig

(små hunde 12 dråber *2 daglig) Dryppes på et lille stk. brød el. lign. der akkurat kan absorbere dråberne

Deklaration: DNA, RNA, Interferon, Mucor Racemosus, Xanthoxylum, AA, D30, Corr., QS, Alkohol Max 20%

100ml pipette

100 ml. flaske med glaspipette: 885 Kr. inkl. forsendelse i DK. Varer ca. 3 mdr. v/ 15 dråber *2 daglig (små hunde 12 dråber *2 daglig)

Dryppes på et lille stk. brød el. lign. der akkurat kan absorbere dråberne

Deklaration: DNA, RNA, Interferon, Mucor Racemosus, Xanthoxylum, AA, D30, Corr., QS, Alkohol Max 20%